Photo taken at Grytviken Whaling Station, Grytviken, South Georgia, March 2015, showing a Hawse Pipe of an abandoned Whaling Ship. Photo taken by Nils-Olaf Kuellsen Hamburg, Germany
https://viewsfromadifferentangle.com

  • Kép címe, ha van
  • Hol készült
  • Mikor készült
  • Fotós neve
  • város, ország
     

Új tagtársunk megosztotta velünk a betegségének felismeréséhez vezető történetét. Abban, hogy ő ránk talált, szerepe volt a Rirosz Mentőöv oldalán indított "A Hónap Ritkái" blognak is. Ezért jó az összefogás, egymás támogatása: a betegek előbb találnak megfelelő, megbízható információ forrást. Ez manapság nem elhanyagolható szempont!

 

Kérjük minden kedves olvasónkat, jusson eszébe, hogy egyesületünk mennyire rászorul a befizetett adójának 1%-ára. Fontos kiemelni, hogy ezt a befizetett adóból utalja számunkra a NAV - nem pluszban kell fizetnie! Mindössze annyi dolga van, hogy kitölti a rendelkező nyilatkozatot, és beküldi a NAV-hoz. A bevallástól függetlenül, önálló borítékban is fel lehet adni, egészen május 22-ig, nem szükséges a bevallással egyidőben.
További információt és kitöltött, nyomtatható rendelkező nyilatkozatot is talál oldalunkon.
Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki minket 1% kedvezményzettnek jelölt!
A kapott összeg felhasználásáról éves pénzügyi beszámolóinkban talál részleteket.

 

 

 

Felhívjuk a szakrendelést igénybe venni kívánók figyelmét, hogy előzetesen kell jelentkezni a szakrendelésre - kérjenek időpontot. Tudnivalók: http://www.hemokromatozis.hu/index.php/szakrendeles/hemokromatozis-szakrendeles

Új betegek figyelmébe ajánljuk, hogy az ország minden orvosi egyetemén van hematológiai szakrendelés és genetikai háttér. Emellett a gasztroenterológiai szakrendelés is el tudja látni a hemokromatózisos betegeket. Feltétlenül olvassa el, és csinálja végig az oldalunkon olvasható Sok a vasam, mit tegyek? cikkben felsoroltakat, mielőtt bejelentkezik a szakrendelésre!  Első vizithez háziorvosi beutaló szükséges!

 


Egyesületünk ORSZÁGOS egyesület, mindenhonnan örömmel látjuk a jelentkező tagokat, nem csak a Szentkirályi Klinikán gondozottakat tömörítjük! Lépjen közénk, segítsen, hogy minden érintettet elérjünk, hogy időben kerüljön kezelésre!

Kedves Betegtársak!

 

A szavazásból az derül ki, hogy leginkább recepteket szeretnének látni az érdeklődők. Kérésünkre Töreky Ilona dietetikus vállalkozott rá, hogy a betegtársak által beküldött recepteket "lektorálja", így most az a kérésünk, küldjenek alkalmasnak gondolt recepteket az admin[kukac]hemokromatozis[pont]hu címre (kukac és pont értelemszerűen a megfelelő karakterrel), és lektorálás után ezek a receptek felkerülnek oldalunkra. Amennyiben fotót is tudnak mellékelni, bármelyik ételleíráshoz, azt megköszönjük!

Továbbra is kérjük, hogy osszák meg betegségük felismerésének történetét, érdeklődők számára segítséget jelenthet! A történet is a fenti mail címre jöhet, illetve  a "kapcsolat" ponton keresztül is lehet levelet küldeni.