Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Rirosz Mentőöv oldalán frissen indított "A HÓNAP RITKÁI" blog nyitóposztja - kihasználva a Hemokromatózis Napja adta aktualitást - épp a hemokromatózisról szól. És a dolog a Facebookon is meg van hirdetve. Reméljük, hogy ezzel ahhoz a célunkhoz, hogy betegséget ismertté tegyük, sokkal közelebb kerülünk. Kérjük kedves olvasóinkat, hogy kattintással, Like-kal illetve megosztással csatlakozzanak a kampányhoz, támogassák az ismertségünket növelő akciót saját ingyenes eszközeikkel.

Az egyesület tevékenységéről, céljainkról, terveinkről készült a második riport, ezt is olvashatják a blogon!

A harmadik, "Mi a manó?" fokozatban pedig a hemokromatózissal kapcsolatos érdekességekről esik szó: a vasszegény diétáról, a vasnak a sportteljesítményt növelő hatásáról és HH beteg hírességekről. Nagyon köszönjük a Rirosz Mentőöv blogjának a lehetőséget, hogy így is növekedett a hemokromatózis ismertsége!

 

A hemokromatózisban szenvedőket mindenféle szöveti károsodások fenyegetik, mindenféle betegséget okozhat a felgyülemlett vas.

Október 12-én van az Arthritisz Világnap - november 14-én lesz a Diabétesz Világnap.

A Diabétesz Világnapon, a Lurdy Házban, november 12-én 9:30 és 15:00 óra között egyesületünk anyagai is ki lesznek állítva, mert a kezeletlen hemokromatózis gyakran okoz cukorbetegséget.
A kék kör a cukorbetegség jele.

 

Ellenőriztesse vasszintjét, ne hagyja, hogy szervezetét tönkretegye a felgyülemlett sok vas!